Krijnen.Com Krijnen.Com

De originelen van de mupi’s

Woensdag 24 juli 1975: Bernard Thévenet, winnaar Tour de France 1975, in zijn gele trui bij de start van de Acht van Chaam, in gezelschap van komiek Piet Bambergen en promotor Toon Simons van de sponsor, Skol.

Twee fotoalbums gemaakt – een op Facebook, een op Google Photos – met alle originele foto’s van Johan van Gurp, die van medio januari tot medio februari 2021 op de 61 mupi’s in Breda te zien waren. Dus niet afgesneden, want veel foto’s zijn origineel liggend, terwijl ze voor de mupi expo allemaal staand gemaakt moesten worden.
Plus alle beschikbare informatie over de foto’s. Omdat er van verschillende kanten, zowel bij Johan van Gurp, als bij het Stadsarchief, over een aantal foto’s over wie, wat, waar of wanneer gevraagd werd, deel ik zie hier allemaal nog eens, met onder iedere foto de beschrijving zoals in het Stadsarchief vermeld.
De oudste foto van deze serie is van 1973, de jongste van 1994. Wat betreft de datum: die zal in een aantal gevallen kloppen, maar in andere gevallen zal het een of meerdere dagen kunnen schelen. De in het Stadsarchief vermelde datum kan zowel de opnamedatum, de datum, van publicatie betreffen, waarbij, in het voorbije analoge tijdperk altijd minstens één dag tussen opnamen en publicatie zat.
Maar soms ook meer, want door Johan op de redactie afgeleverde afdrukken, bijvoorbeeld aardige zomerse of winterse sfeerbeelden, of gewoon iets leuks, wat ie onderweg tegen kwam, bleven wel eens een paar dagen of langer op de plank liggen. Verder zijn er altijd veel portretten én foto’s gemaakt die op dat moment niet actueel waren, maar bijvoorbeeld voor plaatsing in een vaste pagina later in de week bedoeld waren, of voor een weekeind bijlage, of voor een tijdloos verhaal besteld waren. Dat gezegd hebben: de jaartallen en maanden zullen wel allemaal kloppen.

| Effe wat anders, op 61 mupi’s | Facebook: alle originele foto’s | Google Photos: alle originele foto’s | Op Adobe Spark |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.