Krijnen.Com Krijnen.Com

Het Vierkant van Maurits in Monumentaal

Het Vierkant van Maurits nóg maar eens een keer opgepoetst. Op verzoek van hoofdredacteur en uitgever Paul de Gram van ‘Monumentaal, veelzijdig magazine over cultureel erfgoed in Nederland en Vlaanderen‘. Het staat er mooi in, maar liefst zes pagina’s in het grote, zes keer per jaar verschijnende blinkende glossy over van alles wat met cultureel erfgoed te maken heeft.

Met onder meer foto’s van de rondleiding, die we met Ben van der Veer in het Mastbos georganiseerd hebben voor burgemeester Paul Depla en Marianne de Bie, die toen nog wethouder was, samen met beleidsmakers van Staatsbosbeheer. Ook nog een paar foto’s van eerder rondwandelingen over het Vierkant, met lezers van BN De Stem, en met leden van Stadssociëteit De Gouden Cirkel.

En met actuelere foto’s van de door kunstenares Eveline van der Peijl gemaakte ‘belvédères’, die in november op de hoekpunten geplaatst zijn. De PDF van het artikel is hier te downloaden, dan kunt U nog eens lezen hoe en waarom het Vierkant eigenlijk volledig vrijgemaakt zou moeten worden, zoals bedoeld in 1625.

Wie het januari/februarinummer van het prachtige papieren magazine graag wil hebben surft even naar www.monumentaal.com, of stuurt een een a-mail naar info@monumentaal.com, of, wat natuurlijk nog mooier is, neemt een abonnement via www.bladenbox.nl Mooi blad! 🙂

Download artikel in PDF: https://krijnen.com/facebook/Vierkant-Monumentaal.pdf

Archief, 2015: Krijnen.com: Het Vierkant van Maurits

Archief, 2022: Krijnen.com: Het Vierkant van Maurits weer zichtbaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.