logo-bns-app.png« Interessant experiment in Seattle | Index | Met dank aan alle trollen: wie bent u? »

August 18, 2005, by Léon Krijnen

Venus en Mars op het web   

manwoman.gifSpelen Venus en Mars ook op het web een rol? Blijkens een onderzoek van de Glamorgan University Business School is het voor vrouwen veel belangrijker hoe een website eruit ziet, dan voor mannen.
In het onderzoek werden in eerste instantie 60 verschillende persoonlijke websites voorgelegd aan een panel van mannen en vrouwen.
Paar punten: mannen waarderen websites hoger als ze duidelijk gestructureerd zijn, met een voorkeur voor donkere kleuren en horizontale, rechte lijnen. Vrouwen worden meer aangetrokken door websites met een drie-dimensionale uitstraling, met meer achtergrondkleuren en met gekleurde lettertypen.
Aan de hand van de resultaten van het onderzoek werden vervolgens de websites van 32 Britse universiteiten beschouwd. Het resultaat van die tour: 94 procent heeft een mannelijke uitstraling.
Moeten we in het vervolg op iedere blog, op iedere website, verschullende templates gaan maken? Met naast de gifjes naar een print-versie, of naar een groter font, ook naar de bekende tekentjes voor man en vrouw?

Link: Key Website Research Highlights Gender Bias

Posted: August 18, 2005 11:57 AM (162 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .