logo-bns-app.png« XSKrijnen: wat ben ik waard? | Index | Wedergeboorte »

November 04, 2005, by Léon Krijnen

Taart   

taart.jpgZelf glad vergeten, tot er vanmorgen namens de hoofdredactie een pracht van een taart op mijn bureau werd gedeponeerd. Vandaag tien jaar geleden, op 4 november 1995, verscheen de eerste 'Interface', de column die vanaf die dag tot september jongstleden iedere zaterdag onder die naam in de krant gepubliceerd zou worden.
Sinds september staat-ie iedere zaterdag in het nieuwe lifestyle tabloid, de XS, en heet daar XSKrijnen. Ik ga die taart maar niet in mijn uppie soldaat maken, want dan moet ik voor mezelf straks XXXS gaan bestellen in een zaak voor grote maten. Over een uurje of zo is het theetijd, en dan zal de vrijdagse friet wel wat gezakt zijn bij de meeste collega's.

Maar, om met Forest Gump te spreken, toen die door Lyndon B. Johnson in het Witte Huis ontvangen werd, 'I really appreciate it, sir'. Om er daarna aan toe te voegen, 'Oops, I think I've been eating a bit too much, where is the loo?'.
Forest Gump? Jawel, want die werd genoemd in mijn allereerste column ooit over internet. Althans, in de krant, want ik moest er eerst twee op proef maken van onze toenmalige hoofdredacteur Harro Coumans en pas toen die zag dat het goed was, kreeg ik fiat.
De titel was: 'Life is a box of chocolates'. Lees hem nog eens, als was het maar om de voorspellingen tien jaar na dato na te gaan.

Heb ik het niet gezegd?

Posted: November 4, 2005 02:27 PM (237 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .