logo-bns-app.png« Hondenstront | Index | Australian musicians in tune: please don't rip off our music »

April 26, 2008, by Léon Krijnen

Laten gaan   

italians.jpg

Ik heb hem maar even gegoogeld omdat zijn onderzoek me aan 1 april deed denken, notabene namens de firma Kleenex, waaruit zou moeten blijken dat Nederlanders zichzelf emotioneler vinden dan Italianen.

Copyright: BN/DeStem

Het blijkt dat professor Vingerhoets bestaat, en dat-ie aan de KUB een duidelijke samenhang tussen de gemiddelde temperatuur in een land en de huilfrequentie doceert; hoe een land, hoe meer er gehuild wordt.

Ik weet niet of u wel een eens een Eskimo heeft zien huilen, maar van de documentaires op Discovery en National Geographic is me niet bijgebleven dat ze constant ijspegels aan hun oogleden hebben hangen. Ik probeer de resultaten van het onderzoek - zie kleenex.nl - te doorgronden, maar ik kom er niet uit.

Ik vraag me af wat het waard is, want als je mensen gaat vragen hoe ze zichzelf zien, blijkt daar niet meer uit dan wat ze beweren. De vraag is of ze de waarheid spreken, en als ze dat denken te doen, of dat de waarheid is. Volgens Vingerhoets huilen wij gemakkelijker dan Italianen, omdat we in ons koude kikkerlandje vaker binnen zitten en het binnen privé-kring wat gemakkelijker zou zijn om je emoties te laten gaan.

Zou het?

Italianen wonen in een van de mooiste landen ter wereld, waar altijd de zon schijnt, waar het leven een vrolijke puinhoop is, en ze lopen daar de hele dag lol te maken. Maar als er iets fout gaat kunnen ze ook fantastisch schelden, lijden, huilen en jammeren. Wat een onzin allemaal. Dat de Paus katholiek is, blijkt wellicht uit het volgende onderzoek van Vingerhoets.

Posted: April 26, 2008 01:35 PM (261 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .