logo-bns-app.png« De Eerste Indruk | Index | TuutTuut! »

April 25, 2009, by Léon Krijnen

Bye bye, TNT   

mailtnt.jpg

Ik vraag me af of Harry Koorstra op een receptie Steve Ballmer tegen het lijf gelopen is. De directievoorzitter van TNT lijkt wel wat geleerd te hebben van de CEO van Microsoft en diens legendarische grote waffel.

Aanvallen is altijd het devies van Microsoft geweest. Slaag je er niet in de concurrentie weg te vagen middels betere en/of goedkopere producten, dan maak je de tegenpartij zwart tot niemand er nog zaken mee doet.

TNT heeft nu de tactiek gekozen waar Microsoft altijd zo goed in is geweest: FUD, het zaaien van 'fear, uncertainty and doubt'. Terwijl het internet onmogelijk zou kunnen bestaan zonder Linux maakt Microsoft de Nederlandse gemeenten bang middels het verspreiden van angst, onzekerheid en twijfel over de open systemen.

Zodat ze niet overstappen van de peperdure Microsoft licenties op andere, goedkopere, of betere systemen. Haatzaaierij waar wij allen de dupe van zijn. TNT kan er ook wat van. Voortaan mag in Nederland de post bezorgd worden door iedereen die een fatsoenlijk businessplan overlegt.

Dat bevalt de voormalig monopolist niet, dus worden Global Mail, DHL, Sandd en Netwerk VPSP in een door Koorstra ondertekende brief weggezet als klungels die er niets van bakken.

Ik weet niet wat u ervan denkt, en of u de brief van Harry ook al ontvangen hebt, maar mij irriteert-ie hogelijk. Ik heb er geen idee van wie of wat bij mij de enveloppen in de bus doet. Wat me nu wel bijzonder interesseert, is waar en hoe ik voortaan mijn verjaardagskaartjes kan posten zonder dat TNT er nog aan te pas komt.

Posted: April 25, 2009 07:42 PM (258 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .