logo-bns-app.png« De holocaust door Yad Vashem en Google | Index | Ex-burgemeesters op stap naar Den Haag »

April 07, 2011, by Léon Krijnen

'Het is allemaal heel goed afgelopen'   

engelbrecht.jpg

"We voelden wel dat we iets raakten, maar we hadden helemaal niet in de gaten hoe groot de schade was. We riepen zelfs nog dat iemand maar even Carglass moest bellen. Pas toen we uitgestapt waren zagen we dat de hele voorkant van de bus in elkaar zat."

De stemming bij de leerlingen van het Graaf Engelbrechtcollege uit Breda zat er alweer goed in toen ze gistermiddag bij hun school uit de bus stapten. Die had Brabant Expres naar België gestuurd nadat het nieuws bekend werd dat de bus waarin de scholieren en hun begeleiders aanvankelijk zaten, betrokken was bij een aanrijding. "Natuurlijk zijn we wel geschrokken, maar inmiddels weten we dat de verwondingen gelukkig reuze meegevallen zijn."

Volgens rector Judith Veuger bleven de verwondingen gelukkig beperkt tot een bloedneus, enkel-, rug- en nekklachten. Slechts één van de gewonden moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis in Gent blijven. Zijn ouders reisden gistermiddag naar Gent, de anderen werden gisteren tegen zeven uur bij de school afgeleverd.

Mevrouw Veuger roemde operator Brabant Expres, die onmiddellijk nadat het nieuws het kantoor in Zevenbergen bereikte, twee touringcars naar België stuurde. "Een pluim ook voor de leerlingen en de begeleiders. Ze hebben elkaar prima opgevangen, en er is geen moment sprake van paniek geweest."

Volgens de directrice was de school er tussen de middag in geslaagd om de meeste ouders telefonisch op de hoogte te brengen. "Voor zover dat nog nodig was, want tegenwoordig heeft iedere leerling een mobieltje bij zich."

Verder brak het nieuws al om drie minuten na elf door via Twitter en de andere sociale netwerken.

De stemming bij de uitstappers in Breda werd nog verhoogd door de mededeling van mevrouw Veuger dat het uitstapje naar Lille nog dit schooljaar op een nader te bepalen datum herhaald zou worden.

In de dubbeldekker zaten derdeklassers uit verschillende geledingen van het Graaf Engelbrecht College.

"Mavo, havo en atheneum door elkaar heen," aldus mevrouw Veuger, "veertien- en vijftienjarigen. Inclusief begeleiders ging het om 76 personen. Ze waren op weg naar Lille voor een excursie in het kader van de Franse les."

Ook alle andere leerlingen van het Engelbert College, behalve de brugklassers, waren gisteren op reis. Twee andere bussen met leerlingen reden gisteren op en neer naar Keulen en Parijs, terwijl een vierde gezelschap het Maritiem Museum in Rotterdam bezocht. Vanuit alle bussen werd de hele dag door de leerlingen druk gebeld'en getwitterd met elkaar.

"Ons zakgeld hebben we nog", aldus enkele meiden, "we hadden met zijn allen lekker willen gaan winkelen in Lille." Lachend: "Maar dat komt dus nog wel een keer goed", hebben we net van mevrouw Veuger gehoord.

Posted: April 7, 2011 07:39 AM (437 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .