logo-bns-app.png« De deur van D'n Inval staat altijd open | Index | Sterkste Australiër nu baas van de cybercops »

July 16, 2011, by Léon Krijnen

Marktplaats   

verkocht.jpg

Een stuk van mijn leven speelt zich af op Marktplaats. Als er iets gekocht moet worden: Marktplaats. Als we iets willen verkopen: Marktplaats. Als we iets kwijt willen, maar geen zin hebben om bij de milieudienst in de file aan te schuiven: Marktplaats.

Zet bij rommel het woord gratis, binnen een half uur gaat de telefoon. Veertien gebruikte plastic bloembakken die al maanden in de weg stonden, omdat ik zelf van steigerhout mooiere geklust heb. Niemand bood, dus na een week gratis toegevoegd, binnen een half uur opgehaald.

Sommigen zijn in staat om volle vuilniszakken op te komen halen als ze voor niks zijn. Men moet in mijn knusse straatje wel eens gedacht hebben dat ik in drugs handel. Bij deze uit de droom geholpen: ze kwamen iets voor niks ophalen.

Scheelde weer een ritje naar het Spinveld of de Slingerweg. Mooiste Marktplaatsing: het boek Boos. Ter recensie aangeboden, maar terzijde gelegd bij de stapels boeken die nooit gerecenseerd worden.

Een psychologisch werk over boosheid erkennen, begrijpen en loslaten. Leek me wel iets voor iemand die we kennen. Meegenomen, maar na een borrel bij nader inzien besloten om toch maar niet te doen.

Beter geen olie op een van woede smeulend vuur. Uit nieuwsgierigheid, voor de gein, het ISBN-nummer op Marktplaats ingetikt. Binnen een half uur verkocht en opgehaald.

Door iemand die het op moederdag aan zijn schoonmoeder ging geven. Hoe zou dat afgelopen zijn?

Posted: July 16, 2011 11:35 AM (235 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .