logo-bns-app.png« In De Zevende Hemel brandt altijd licht | Index | Amazon werkt aan digitale bibliotheek »

September 10, 2011, by Léon Krijnen

Waar was U?   

ien-dales.jpg

Waar was u toen . . ? Van veel dingen weet ik het niet meer. Van twee historische gebeurtenissen wel, omdat ik die compleet gemist heb. Op 11 september 2001 zat ik in een vliegtuig van Amsterdam naar Tokio.

Tijdens die vlucht bezweken de Twin Towers, maar de bemanning van Japan Air Lines vertelde niks. De volgende morgen viel het me wel op dat er ergens in Japan een wolkenkrabber in de fik gestaan moest hebben.

Dat vanwege de voorpagina's van de kranten. Indrukwekkende foto's, maar van dat Japanse schrift viel verder niks te bakken. Compleet gemist: de Bijlmerramp. Op 4 oktober 1992 stonden we na afloop van de Singelloop in Breda met enkele collega's tot laat in de avond een chronisch tekort aan vocht met een overdosis alcohol aan te vullen.

De enige journalisten in Nederland die er pas op maandagmorgen bij het lezen van de krant achter kwamen dat die Jumbo op de Bijlmer gevallen was.

Een half jaar eerder was ik na een mooie zondagavond om half vier 's nachts wél bij de les.

De aardbeving van Roermond herinner ik me vooral omdat ik Nachtwacht van de Tros op had staan.

Zodat ik Daniël Dekker de bevolking tot kalmte hoorde manen met de mededeling dat er niets aan de hand was: 'Ien Dales is uit bed gevallen'.

Ien Dales was destijds de tamelijk corpulente minister van Binnenlandse Zaken.

Ik geef toe dat ik er destijds hard om gelachen heb.

Dat kon wel, vond ik, want dat zou wijlen Ien Dales, die in het debat nooit een blad voor de mond nam, zelf ook gedaan hebben.

Posted: September 10, 2011 08:41 PM (265 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .