logo-bns-app.png« Nog eenmaal: Flash | Index | Kannibalisme »

December 23, 2011, by Léon Krijnen

Dorus is weer in het land   

dorusisback-2.jpg

Mooi cadeautje van Santa Claus: Dorus is deze week terug gekomen uit Tsjechië. Gesloopt, uitgekleed, helemaal in onderdelen uit elkaar gehaald. Roest en rottigheid eruit gestraald, de hele koets kaal. Waar nodig gelast, alles vertind, geschuurd, geprimerd, geschuurd, geschuurd, geschuurd, en uiteindelijk gespoten in een klassiek jaren vijftig blauw in een klassieke 2K lak.

Het is de eerste keer in veertig jaar kloten met oude auto's dat ik verrast ben door de snelheid van het voortgangsproces. Toen Jelle van HotRod begin deze week liet weten dat het spuitwerk klaar en terug was dacht ik dat er een container met bodem, koets, spatborden, stoelen en ruiten gearriveerd was. Blijkt het blauwe boeltje al helemaal in elkaar te staan!

Klaar is het nog lang niet. Het blok hangt er nog niet in, al is dat ook met deze Kever binnen een half uurtje gepiept. Daarom heb ik me met het blok ook niet bezig gehouden. Het heeft niet veel gelopen de laatste tien jaar, ik schat na revisie destijds nog geen 10.000 km. De achterkant van het huis waar de ventilator van de koeling in draait doen we in het blauw van de koets, en het setje uitlaten zal hetzelfde worden als er altijd al op zat. Schoonmaakbeurt en reguliere beurt en dat blok doet weer wat een VW blok altijd doet: lopen.

Er moet eerst een keuze voor de versnellingsbak gemaakt worden, zal er waarschijnlijk een met langere verhoudingen worden. Verder moeten er nog wat knopen doorgehakt worden over voortrein, remmen, uitlaten, achterwand en stoelen. Maar de oorspronkelijke richtdatum- voorjaar 2012 - lijkt nu haalbaar.

Heb het geheel zelf nog niet gezien, geen tijd gehad en vandaag had Jelle geen tijd. Zal medio volgende week worden.

dorusisback-1.jpg

dorusisback-3.jpg

Posted: December 23, 2011 02:26 PM (283 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .