logo-bns-app.png« Wachtwoorden op reis | Index | Het boeltje draait weer »

February 01, 2012, by Léon Krijnen

IJspaleis in Breda   

icepalace.jpg
Klik: meer foto's

Vijf weken geleden feestelijk geopend, na jaren van vertraging en overlast. Afgelopen nacht in schoonheid verstild tot ijspaleis: het rioolgemaal van architect Lode Havermans aan de Markendaalseweg in Breda.

"Het heeft veel te lang geduurd", aldus wethouder Bob Bergkamp bij de opening van het artistieke zorgenkindje op 20 december: "maar dan heb je ook wat."

Wat daarvan overgebleven is zal waarschijnlijk pas na de dooi bekeken kunnen worden. Het kan niet anders of er moet enige schade aangericht zijn. De pompen hadden automatisch afgesloten moeten worden bij vorst, maar dat is kennelijk niet gebeurd.

De trottoirs rondom het rioolgemaal zijn aan alle kanten met een centimeters dikke ijslaag bedekt, tot en met de bushalte van Veolia. De gemeeente heeft inmiddels enkele hekken geplaatst.

Enkele weken geleden deponeerden anonieme grappenmakers iets in de afvoergoten waardoor de boel enorm begon te schuimen. Dat ging met zo'n kracht gepaard dat enkele betonnen afdichtingen uit hun voegen getild werden.

Posted: February 1, 2012 10:41 AM (158 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .