logo-bns-app.png« In Den Anker: café én monument | Index | Vrijstelling oldtimers van de baan »

October 27, 2012, by Léon Krijnen

Houdoe!   

brabantch.jpg

Ik ga maar eens duimen voor het nieuwe kabinet. Al blijft het nog even afwachten wat voor compromissen er uit de hoge hoeden van Samsom en Rutte getoverd worden als de rokende zakjapanners van de Rekenkamer tot bedaren komen.

In de hoop dat het boeltje, in tegenstelling tot de vier laatste kabinetten, bij elkaar blijft tot de verkiezingen van 2017. Onder de huidige plannen lijkt me de kans redelijk dat ik dan pensioen trek, en zowaar ook nog AOW.

Dat betekent dat ik heel 2018 ver van Brabant zou kunnen blijven, als mijn biotoop onverhoopt tot culturele hoofdstad uitgeroepen mocht worden. Ach, kansloze missie. Niet om wat het zou kosten als het door zou gaan.

Zonde van wat het allemaal kost om alle Brabanders iets door de strot proberen te duwen. Iets wat behalve de initiators niemand wil. Van het stompzinnige voornemen om heel Brabant voor de gelegenheid stad te noemen zijn ze inmiddels door de organisatie teruggefloten.

Kennelijk niet in de gaten dat er vanaf 1986 alleen maar steden tot Culturele Hoofdsteden zijn uitgeroepen, hetgeen me tamelijk voor de hand liggend lijkt.

Zodat nu Eindhoven zijn naam waar probeert te maken: De Gekste.

Veel succes, maar ik zie niet in waarom de inwoners van andere Brabantse steden voor het Van Abbe, PSV, Daf, Strijp en Philips zouden moeten bloeden.

Onmiddellijk kappen met die onzin en er verder geen woord, laat staan één euro, aan besteden. Al was het maar om die ene voorwaarde, die centraal in het voordrachtdossier staat: dat er brede lagen van de (Brabantse) bevolking gemobiliseerd en bij het project betrokken moeten worden.

Investeer voor mijn part nog één (Eindhovense) ton in het organiseren van een referendum waarin iedere Brabander mag stemmen om wat iedere Brabander aangaat.

Houdoe!

Posted: October 27, 2012 04:29 PM (291 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .