logo-bns-app.png« Kankerhumor | Index | Hoe de Grinch de Kerst van Target verpestte »

December 21, 2013, by Léon Krijnen

Catfish   

catfish.jpg

Ik ben er een misschien beetje laat mee, want ik zie net dat Henk de Hooge in 2011 op DutchCowboys al eens iets over de docu geschreven heeft. Maar goed, ik heb die fascinerende serie op MTV pas kort geleden ontdekt: Catfish. Over mensen die zich op internet anders voordoen dan ze zijn, vissend naar slachtoffers. Op Facebook, op dating-sites en andere sociale gedoetjes. Soms hilarisch, meestal triest en zielig.

Tranentrekkend als iemands droom, zijn vertrouwen in wat eindelijk een echte relatie leek te zijn, doorgeprikt, opgeblazen, aan diggelen en in scherven gaat.
Hilarisch als beide bedriegers elkaar bedrogen hebben. Blijkt zowel het fotomodel met de ideale maten als de gespierde adonis op de Facebookprofielen, in de ware wereld twee tot drie mud aardappelen te wegen - en er ook zo uit te zien.

Catfish wordt gepresenteerd door twee jonge, messcherpe New Yorkers: Max Joseph en Nev Shulman. De meeste afleveringen eindigen niet happy, als Max en Nev erin slagen de ware identiteit van de een en/of de ander te onthullen.

Als je zit te kijken, snap je niet dat een boerenzoon zo stom kan zijn om te denken dat ie al twee jaar een fantastische relatie heeft met een voormalige Miss United States Teen, met alles d’r op en d’r aan.

Zelf heb ik het afgelopen jaar enkele malen messages en verzoeken ontvangen van Amerikaanse en Russische meiden.
Gezien de oogverblindende portretten op de Facebookprofielen leken ze me iets te mooi om waar te zijn. Dat waren ze ook.

Maar ja, ware liefde maakt nou eenmaal blind. Zo blind dat ook u het misschien niet vreemd zou vinden dat er altijd iets tussen komt, zodat de eerste echte afspraak maar niet tot stand wil komen.

De ontmoetingen die via Max en Nev geregeld zijn, monden meestal uit in onthutsende teleurstellingen.
In een enkel geval blijft er iets van contact, bijna altijd is de schijnrelatie over en uit.

Zodat, beste Facebookvrienden en -vriendinnen, u mij met een prangende vraag opgescheept heeft: wie bent u eigenlijk echt? Wie van u is vals?

Wikipedia: Catfish, the TV Show.

Posted: December 21, 2013 12:50 PM (344 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .