logo-bns-app.png« De laatste keer, ik kom nooit weer | Index | Let op: Facebook heeft je email adres veranderd »

June 26, 2012, by Léon Krijnen

Voorgoed verslaafd aan Digital Detox   

headplug.gif

Het is hier misschien niet het juiste platform om de volgende boodschap hier te verkondigen, maar mijn door mijzelf opgelegde week offline is me zo goed bevallen dat voortaan alle vakanties zonder internet gaan verlopen.

Lang of kort: het dataverkeer gaat voortaan op slot. Alleen de telefoon gaat in de trilfunctie, in verband met onverhoopte noodsignalen van het thuisfront. Dat ik pas de volgende dag door een blik op een krant in een kiosk in de Provence zag dat Nederland van Portugal verloren had, ach, dat was bepaald geen verrassing.

Serieus: ik kan het iedereen aanraden, want zo'n week wandelen, klauteren, klimmen, zwemmen, borrelen, eten, lezen en relaxen wordt nog veel leuker zonder zoveel keer per dag de smartphone te bekijken.

Los van het gegeven dat het een stuk in de kosten scheelt, het levert minder afleiding en meer pure vakantietijd op.

Ik meen te mogen concluderen dat ik niet verslaafd was, omdat ik geen moment de neiging gehad heb om een paar buttons om te zetten.

Kortom; mijn Digital Detox is voortaan vast onderdeel van iedere vakantie, van iedere vrije dag. Gewoon doen, je raakt er vanzelf verslaafd aan.

Goed, over tot de orde van de werkendag. Ik moet nog een paar onderwerpen zien te vinden voor de TechBlog, die ook nog geTwittert, geFacebooked, en geGooglePlussed moeten worden, voordat mijn Klout Score onder de 50 zakt.

Posted: June 26, 2012 04:39 PM (226 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .