logo-bns-app.png« KLPD waarschuwt voor valse e-mail KLPD | Index | Homovoetballers »

July 20, 2012, by Léon Krijnen

Red Dot voor Men at Work   

men-at-work.jpg

Over een boek van Thijs Heslenfeld heb ik in januari 2010 iets geschreven: Hot. PDF van die pagina in de krant staat hier: Achter de zwarte boomstronk.

Dat was een review over een boek vol van twee dingen die me na aan het hart liggen: mooie foto's, en de Australian Outback. Mijn andere biotoop, waar ik opgeteld vanaf 1985 ruim 3 jaar rondgestruind heb. Achter de Zwarte boomstronk, Behind The Black Stump, de outback. Land van verblindende zon, verzengende hitte, rode grond. Land van goanna’s, kangoeroes, slangen, kamelen, wedge tailed Eagles en roestige wrakken.

Thijs had dat begrepen, en gegrepen, mooi boek hoor!

Thijs is een fotograaf die van aanpakken weet, maar ook een fanatiek reiziger en een geboren handelsreiziger. In foto's. Altijd bezig met reizen, fotograferen en vervolgens zijn foto's aan de man brengen. Via persberichten, tentoonstellingen, internet, social media, er gaat geen maand voorbij zonder dat ik iets in mijn mailboxen krijg van Hilversumse Heslenfeld. Die van drie passies één mooi leven gemaakt heeft: reizen, fotografie en marketing.

Laatste update van Thijs: zijn boek 'Men at Work' heeft een Red Dot gewonnen. Het is ditmaal geen prijs voor de content, maar voor het design van het boek. Red Dots zijn er in allerlei soorten, zoals bijvoorbeeld voor de ontwerpers van de Porsche 911 en de Apple MacBook Pro. Wie of wat er ook zo'n Duitse prijs ontvangt, het aanzien is groot, de kans klein. Dit jaar moest de jury kiezen uit bijna 700 inzendingen uit 43 landen. 'Men at Work' is ontworpen door Tiemen en Karina van Koning Harder uit Utrecht.

Zie ook de uitgebreide review van de Amerikaanse site The Photobook.

De combinatie van beeld en begeleidende teksten leidde Douglas Stockdale onder meer tot deze constatering: These photographs are filled with fragments’ and bits of random information that draw me, as a reader, in.

Zie ook de recensies op cadoc.nl en moorsmagazine.com.

Thijs: Ook aardig om te zien hoe een dergelijke publicatie meteen leidt tot bestellingen vanuit de hele wereld, van Parijs tot Reijkjavik en van New York tot Rio de Janeiro. Oh ja, van 1 september tot 1 december hangt de bijbehorende expositie in Theater Spant! in Bussum. Een mooie locatie, want alle theaterbezoekers krijgen de beelden hier vanzelf voorgeschoteld.

En verder Thijs?

Druk bezig met plannen. Bijvoorbeeld voor een boek over Namibië. Een spectaculaire fotoreis naar Australië. En nog veel meer.

I'll keep you posted!

Dat dacht ik al :-)


Website: http://www.thijsheslenfeld.com/
Twitter: http://twitter.com/thijsheslenfeld
Facebook: https://www.facebook.com/thijs.heslenfeld
Google: http://goo.gl/4biCF

Posted: July 20, 2012 12:10 PM (411 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .