logo-bns-app.png« De geschiedenis van de Brabantse hemel | Index | Roept u maar »

November 05, 2012, by Léon Krijnen

Struisvogelkussen   

ostrich-pillow.jpg

Je moet niet claustrofobisch aangelegd zijn en ik ben ook benieuwd hoe de marechaussee op Schiphol reageert als je bij de paspoortcontrole met een Ostrich Pillow op je kop je paspoort op de balie deponeert.
Maar de voordelen zie ik er wel van in, is het niet in het vliegtuig dan wel op kantoor om even een dutje te doen. Van de verbaasde blikken en het gelach erover zal je in ieder geval geen last hebben.

Het ontwerp is van Kawamura-Ganjavian, een design studio met vestigingen in Madrid en Lausanne; www.studio-kg.com

De ontwerpers zeggen hun struisvogelkussen intensief uitgeprobeerd te hebben, op vliegvelden en in vliegtuigen, op kantoor, op de bank thuis, en zelfs op de vloer. Hoe het transpiratievocht afgevoerd wordt heb ik niets kunnen vinden.

Het is een van de ontwerpen die in de markt gezet worden via www.kickstarter.com , de website die geld bij elkaar probeert te krijgen voor leuke en veelbelovende projecten.

Dat is in het geval van de Ostrich Pillow gelukt. Het kussen kan voor €65 euro besteld worden, binnen Europa €78.65 inclusief verzendkosten. Levering zou over drie weken op gang moeten komen.

Ook op Facebook: www.facebook.com/OstrichPillow

Hou intussen voor de zekerheid even www.instructables.com in de gaten. Lijkt me sterk dat daar niet binnen de kortste keren een handleidig verschijnt hoe er er zelf een te maken. Kan niet al te moeilijk zijn.

ostrichpillow.jpg

Posted: November 5, 2012 03:06 PM (225 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .