logo-bns-app.png« De yuk-factor | Index | Arme Fyra »

May 30, 2013, by Léon Krijnen

KPN stopt met blokkeren Ringcredible   

kpn-ringcredible.png

Volgens een woordvoerder van Ringcredible is de populaire bel-app RingCredible nu volledig te gebruiken is over het KPN 3G/4G netwerk van KPN. Nadat Ringcredible in maart na publicaties in onder meer de Financiële Telegraaf en op de website en in het magazine van de Consumentenbond aan een stormachtige opmars begon werd de app door KPN geblokkeerd.

Andere grote providers deden dat niet. Volgens de woordvoerder had KPN RingCredible tevens geblokkeerd op alle KPN WiFi hotspots in Nederland. Dus ook op Schiphol waar deze oplossing voor duur internationaal bellen juist veel wordt gebruikt.

RingCredible kaartte de blokkade bij de ACM, de voormalige OPTA, omdat het blokkeren van diensten niet is toegestaan, conform de wetgeving inzake netneutraliteit. Het resultaat van het protest is dat KPN twee maanden na de invoering van de blokkade de poorten voor Ringcredible weer open heeft gezet.

"Wij zijn blij dat deze vervelende periode nu is afgesloten", aldus CEO Hans Osnabrugge. "Net terwijl we in Noord-Amerika aan het doorbreken waren was het vervelend dat we op onze thuismarkt geblokkeerd werden. Terwijl er in 200 andere landen geen enkel probleem van gemaakt wordt. Deze oplossing komt in Nederland mooi op tijd. Met de zomervakanties voor de deur zullen veel mensen onze gratis app zullen downloaden. Zodat ze een paar centen naar huis te kunnen bellen als ze op reis zijn."

Het in Breukelen gevestigde RingCredible biedt een app aan waarmee op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, via internet naar vaste en mobiele nummers in binnen en buitenland gebeld kan worden. De kosten zijn veel lager dan een normaal telefoongesprek naar het buitenland of buiten de bundel.

Volgens de Consumentenbond lijken de in een 'eerste indruk' kosten iets lager dan die van Skype.

Website: http://www.ringcredible.com

Google Ringcredible: http://goo.gl/5P8kR

Eerste indruk Consumentenbond over Ringcredible: http://goo.gl/2GJBr

Posted: May 30, 2013 10:18 AM (294 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .