logo-bns-app.png« Jeugdidolen | Index | Democratie »

December 13, 2014, by Léon Krijnen

Zitten   

zitten.jpg

Zitten is het nieuwe roken. Laatste mantra van hen die garanderen dat we via meer van het een en/of minder van het ander langer zullen leven.
De hard cores onder die profeten voorspellen daarbij een gelukkiger staat van zijn als bijverschijnsel.

Bewegen, eten, drinken, roken, doen. Wie het een of het ander meer of minder matigt, heeft zonder twijfel iets meer kans op iets minder fysieke problemen.

Al staat er altijd, zoals iedere nuchtere arts weet, maar één ding vast, en dat is dat er voor iedere levende ziel, behalve dan de dood, niets zeker is.

Intussen is het aan te raden met oversteken uit te kijken. Omdat dat zeker een kans biedt om statistieken gunstig te beïnvloeden. 

Bidden tot God, in een kano voor een wilde kust, kan ook geen kwaad, maar wie wijs is, probeert intussen zo ver als mogelijk van de klippen weg te blijven.

Zeker weten doe ik het niet, maar het lijkt me dat wie extreem gedrag en extreme uitspattingen vermijdt qua levenslengte zomaar iets beter zou kunnen scoren dan wie nergens rekening mee houdt.

Dat streven vervul je denk ik niet door extreme gedragsregels en recepten te gaan volgen. Zoals liters water drinken terwijl je geen dorst hebt, superfood gaan eten in plaats van een Hollandse warme hap, of net zo lang in de sportschool tekeer gaan tot je sterretjes ziet en van je plaat gaat.

Jawel, de hele dag op je krent zitten, lijkt me niet bevorderlijk voor hart en bloedvaten.

Maar om er de conclusie aan te verbinden dat de schadelijke effecten te vergelijken zijn met die van dagelijks een pakje peuken opstoken, dat lijkt me ook weer wat overdreven.

Dat gezegd hebbende: van mij mogen ze het verplicht staand vergaderen invoeren.

Omdat er dan minder lang en oeverloos geleuterd wordt, en dat is gegarandeerd bevorderlijk ter verlaging van mijn bloeddruk.

Posted: December 13, 2014 09:55 AM (309 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .